Masszázs

A masszázs az egyik legősibb és legkellemesebb természetes módszer a betegségek megelőzésére és gyógyítására.

_DSC0289

A masszázs a test felületén, a test szöveteire, szerveire ható meghatározott fogásokkal, kezelési céllal alkalmazott mechanikus inger, melyre kialakult válaszreakció a fizikai gyógyulás. A masszázs terápia nem csak az izmokat, bőrt és a vérkeringést frissíti fel, hanem csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre is. A masszázs aktivizálja a paraszimpatikus idegrendszert, feloldja az izmok akaratlan feszülését. Hiszen az érintés életszükségletünk, ami biztonságérzetet, örömöt, önbizalmat, melegséget, energiát, erőt ad.

Erősödik a szervezet védekező képessége, az immunrendszer, regenerálódik egész szervezetünk.

Enyhíti a stressz hatásait: Sokak számára az ellazulás, relaxáció nehéz feladat, mégis nagyon fontos, hiszen napjainkban egyre több stressz és negatív inger ér bennünket, mely betegségeket vált ki, mint fej, -hát, -nyakfájás, szem túlterhelés, gyenge koncentrálóképesség, szorongás, depresszió.

Jobb alvást biztosít: A relaxációs masszázs ellazítja a feszült izmokat és megnyugtatja az idegrendszert, ami a test lelassulását idézi elő, csökken a vérnyomás, lelassul a szívritmus, szabályosabb lesz a légzés, így megteremtődnek a pihentető alváshoz szükséges feltételek.

Fokozza az izmok teljesítőképességét: A masszázs közvetlen hatásaként csökken az izomtónus, fokozódik az anyagcsere és így növekszik az izmok rugalmassága, teljesítőképessége. A fáradt izmok gyorsabban regenerálódnak, állóképességük javul. A bomlástermékek eltávozása megszünteti a fáradtság érzést. Az oxigénnel, tápanyagokkal bőven ellátott izom jól működik, tónusát, erejét idősebb korban is megőrzi. A fenti hatások létrejöttében az izomzat vérellátásának van a legnagyobb szerepe, mert olyan kapillárisok is bekapcsolódnak a keringésbe, amelyek eddig nyugalomban voltak.

Ízületeket regenerál: Csont vagy ízületi sérülések után, mivel az izmok, ízületek mozdulatlanságra kényszerülnek, lelassul a helyi vérkeringés, nyirokpangás következik be, ez pedig duzzanathoz, izomletapadásokhoz vezet. Megfelelő masszázs alkalmazásával felgyorsíthatjuk a vér- és nyirokkeringést, eloszlik a duzzanat, fellazul az összetapadás, és az ízület visszanyeri egészséges aktivitását.

Fájdalomcsillapítást nyújt: Csökken az érző idegvégződések érzékenysége.

Megnyugtatja az idegeket: A lágy masszázsfogások megnyugtatják az idegeket, szabaddá teszik a légzést, oldják a feszültséget, segítenek az ellazulásban.

Méregteleníti szervezetünket: A masszázsnak nagy hatása van ereinkre. Akár többszörösére is növelheti a testszövetek vérellátását, mely javítja a sejtek oxigén – tápanyagellátását. Emellett az érintés és az élénkebb vérkeringés a nyirokrendszer működését is serkenti, amitől javul a lerakódott salak és méreganyagok kiválasztásának és elszállításának hatásfoka. A megfelelő immunvédekezés alapja pedig a kielégítő vérkeringés és a jól működő nyirokrendszer.

Tehát rengeteg pozitív hatása van ennek a nagyon is kellemes passzív izommunkának! Egészségünket és teljesítőképességünket megőrizhetjük a masszázs segítségével. Regeneráló hatása olyan jó közérzetet biztosít, ami semmilyen gyógyszerrel nem érhető el és nincs káros mellékhatása!

A masszázs alkalmazható betegségek kezelésének részeként, illetve testápolásnál, sportnál és elhízás esetén önálló kezelésként is.

A masszázskezelés a testnek és a léleknek egyaránt felüdítést, gyógyulást nyújt. Hatékony segítség lehet bizonyos betegségek kezelésében, megszüntetésében. Emellett a megelőzésben, a jó közérzet megteremtésében, az életminőség javításában is fontos szerepet játszhat.

Read more: http://frissuljfel.hupont.hu/2/mi-a-masszazs-jotekony-hatasai#ixzz4BYiYYvWO

Hozzászólások lezárva